بسم الله الرحمن الرحیم
نقش آموزش بارداری در سلامت فرزند چیست؟ چرا لازم است قبل از اقدام به بارداری از آموزش های لازم برای حاملگی مطلع باشیم؟ عدم اطلاع از آموزش های لازم برای بچه دار شدن چه خطراتی و چه مضراتی می تواند برای بچه داشته باشد؟ چه مسائلی را لازم است آموزش ببینیم تا در سلامتی کودک تاثیر مثبت بگذارد؟ قصد داریم در این مقاله در مورد یکی از مسائل بسیار مهم مربوط به کودک صحبت کنیم که شاید آن چنان که باید و شاید به آن پرداخته نمی شود یا اینکه صرفا از بعد مادی به قضیه نگاه می شود. بله می خواهیم در این مقاله به مساله سلامتی طفل اشاره کنیم و ببینیم که مسائل مرتبط با بارداری و نزدیکی کردن چه تاثیری در سالم شدن کودک می توانند داشته باشند. چنانچه شما نیز علاقمند به کسب اطلاعات در این زمینه هستید پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.
شکی در این نیست که هیچ پدر و مادر و حتی هیچ جامعه ای خواهان داشتن فرزند ناسالم و ناهنجار نیست و تلاش همه پدران و همه مادران و نیز همه مسئولین یک جامعه در این راستا است که فرزندان سالمی به دنیا بیایند و کودکان در جامعه در سلامت باشند. یک کودک ناسالم و ناهنجار علاوه بر مشکلاتی که خودش با آن مواجه می باشد ، مشکلات متعددی را نیز به خانواده و در کل ، به جامعه تحمیل می کند. یک طفل ناسالم لازم است تا تحت مراقبت های ویژه قرار بگیرد. این مراقبت های ویژه می توانند مربوط به تغذیه ، نگهداری ، حرکت یا مسائل دیگر باشند. هر ساله مقدار قابل توجهی از درآمد خانواده ها و درآمدهای دولتی صرف نگهداری و مراقبت از اطفال ناسالم و ناهنجار می گردد. مسئولین دولتی تلاش می کنند تا با دادن آموزش های لازم پیش از اقدام به بارداری و حین بارداری و حتی آموزش های مربوط به زایمان به خانواده ها از تولد کودکان غیر سالم پیشگیری کنند.
کودکان ناشنوا ، کودکان کر و لال ، کودکان دارای انواع و اقسام ناهنجاری های ژنتیکی از جمله سندرم داون ، کودکان معلول جسمی و حرکتی ، اطفال دارای ناهنجاری های مادرزادی قلبی عروقی و ... ، همگی جزء نوزادان ناسالمی هستند که هر روزه در گوشه و کنار جهان متولد می شوند و علم بشری با وجود پیشرفت های قابل توجه هنوز نتوانسته است برای بسیاری از این مشکلات و ناهنجاری ها ، راه پیشگیری و درمان پیدا کند.
با نگاهی هرچند کوتاه به مشکلات مربوط به کودکان ناسالم و ناهنجار پی می بریم که چرا آموزش بارداری لازم است و چرا توجه به سلامتی کودک بسیار مهم است و نیز نقش یک آموزش حاملگی صحیح در این موضوع ، غیر قابل انکار می باشد.
سؤال بسیار اساسی که وجود دارد و شاید سؤال بسیاری از خانواده ها و حتی مسئولین یک کشور باشد این است که چرا با وجود پیشرفت های علمی در دنیا ، هنوز هم کودکان ناسالم حتی در کشورهای به اصطلاح پیشرفته متولد می شوند؟ چرا علم بشری با وجود پیشرفت های عظیم هنوز نتوانسته است برای پیشگیری و درمان ناهنجاری های مختلف کودکان ، راه حل جامع و قدرتمند پیدا کند؟ پاسخ این پرسش و پرسش هایی از این دست را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:
۱) علم بشری ، جامع نیست -..- یکی از مشکلاتی که علم بشری دارد ، جامع نبودن آن است. از آن جایی که بشر احاطه کافی و تمام بر همه مسائل هستی ندارد ، دانشی که تولید می کند دارای نواقص فراوانی می باشد. به عنوان نمونه ، یک دارویی را برای یک بیماری خاصی تولید می کند اما این دارو یک داروی جامع نیست یعنی نه تنها به طور کامل نمی تواند آن بیماری را درمان کند بلکه ممکن است عوارض جانبی مختلفی هم داشته باشد!
۲) علم بشری ، کامل نیست -..- علاوه بر مشکل جامع نبودن علم بشری ، مشکل دیگری که علم بشری دارد ، کامل نبودن آن است. بشر در خیلی از حوزه ها هنوز به دانش لازم و کافی نرسیده است و علم بشری برای آن ها جوابی ندارد. درست است که به مرور زمان ، علم بشر پیشرفت می کند اما همیشه ندانستنی های زیادی است که بشر با آن ها دست به گریبان می باشد.
۳) علم بشری ، درکی از معنویات ندارد -..- مشکل دیگری که علم بشری با آن مواجه می باشد این است که اصولا علم بشر ، درکی از معنویات ندارد و همه چیز را در قالب ماده و فقط به صورت مادی می بیند. این در حالی است که آفرینش ، فقط ماده نیست بلکه دارای معنویت نیز می باشد. وجود خود انسان دارای دو بعد مادی و معنوی می باشد. از این رو فقط پرداختن به جنبه مادی بشر نمی تواند تضمین کننده راه سعادت او باشد. به عنوان مثال آیا تا به حال توجه کرده اید که انسان های مختلف سرنوشت های مختلف دارند؟ آیا با خود فکر کرده اید که چه عاملی سبب می شود که انسان ها سرنوشت های متفاوتی داشته باشند؟ یکی با سرنوشت دردناک می میرد و دیگری با عزت و هزاران موارد دیگر. آیا مواردی وجود دارند که در زمان اقدام به بچه دار شدن می توانند بر سرنوشت انسان اثر بگذارند؟ اگر پاسخ ، مثبت است ، علم بشری چه برنامه ای برای آن دارد؟!
با توجه به موارد بالا به راحتی می توان فهمید که بارداری و حاملگی هم یکی از مراحل زندگی انسان هاست که هم بایستی از بعد مادی و هم از بعد معنوی به آن نگاه کرد. علم بشری نمی تواند مشکلات مربوط به بارداری و همچنین مشکلات مربوط به کودکان را به طور کلی برطرف کند. پس چاره چیست و چه باید کرد؟ چاره این کار ، پیروی از دستورات شرع مقدس اسلام می باشد. این دستورات دارای جامعیت کامل و بی عیب و نقص می باشند که از طرف خدای بزرگ و توسط پیامبر بزرگوار اسلام حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) برای بشر بیان شده است و بشر در نهایت امر ، به این دستورات خواهد رسید. در برنامه آموزش بارداری که در این سایت وجود دارد ، به اهم دستورات شرع در مورد بارداری و اقدام به بچه دار شدن هم اشاره شده است.
آموزش مقدمه و وسیله ای برای انجام درست کارها می باشد. کاری که با یک آموزش صحیح انجام شود با کاری که بدون آموزش و با آموزه های غلط انجام گردد ، نتیجه یکسانی ندارد. مطمئناً کاری که با آموزش درست انجام می شود خروجی به مرتب بهتری دارد.
گاهی ممکن است کارهای که می کنیم از اهمیت آن چنانی برخوردار نباشند یا امکان تجربه دوباره آن کار وجود داشته باشد و بنابر این ، آموزش برای آن کار جدی گرفته نشود. اما در مورد مساله بارداری ، قضیه به کلی فرق می کند! بارداری با تولد و به دنیا آمدن یک انسان سر و کار دارد و از طرف دیگر ، امکان تجربه مجدد یا تکرار آن وجود ندارد! این طور نیست که شخصی بخواهد بچه ای به دنیا بیاورد و اگر دید ، ناسالم است دوباره بخواهد همان بچه را این بار با شرایط بهتر به دنیا بیاورد! آیا چنین چیزی ممکن است؟ آیا امکان چنین تجربه ای وجود دارد؟ مسلّم است که امکان دوباره این تجربه وجود ندارد و طفلی که متولد شد ، دیگر امکان باز تولّد (تولّد دوباره) ندارد.
حال اگر زن و شوهری آموزش های صحیح ندیده باشند و خدای ناکرده صاحب فرزند ناسالم شوند ، هیچ چاره ای نخواهد بود. ممکن است بعضی از نقایص کودکان ، پس از تولد ، برطرف شود اما همیشه اینطور نیست. به عنوان مثال ، کودکی که با ناهنجاری سندروم داون متولّد می شود امکان اصلاح آن وجود ندارد!
با توصیفاتی که ذکر شد اهمیت یک دوره آموزش بارداری مناسب قبل از اقدام به بچه دار شدن که باعث آگاهی زوجین شود ، بیش از پیش احساس می شود.
همانطور که در بالا اشاره شد فقط نمی توان از جنبه مادی به مساله بارداری نگاه کرد و صرفا با تجویز قرص و مواد غذایی و سایر امور مادی ، بارداری سالمی را تجربه کرد و فرزند سالم و صالحی را نیز به دنیا آورد ؛ بلکه در کنار مسائل مادی بایستی به مسائل معنوی نیز توجه کرد. توجه داشته باشیم که بارداری فقط نزدیکی کردن نیست بلکه توجه همزمان به جنبه های مادی و معنوی در بارداری ، همراه با دریافت یک برنامه آموزش بارداری مناسب ، می تواند منجر به حاملگی سالم و به دنیا آمدن فرزندان سالم و صالح گردد.
عزیزان اگر می خواهید فرزندان سالم و صالحی را به دنیا بیاورید ، توجه به جنبه های معنوی در کنار توجه به جنبه های مادی ، ضرورت دارد و استفاده از یک برنامه آموزش حاملگی خوب که بتواند راهنمای شما در این مسیر باشد بسیار مناسب خواهد بود. ما برنامه آموزش حاملگی این سایت را به شما معرفی می کنیم و امیدواریم این برنامه وسیله ای در جهت ایجاد بارداری های سالم باشد و کمکی به تولد فرزندان سالم ، صالح ، شاداب و باهوش شود انشاء الله تعالی.
اشتراک گذاری در: